Fjällräven Re-Kånken, gemaakt van elf PET-flessen

Ben je op zoek naar een leuk rugzakje voor school, of voor dagelijks gebruik? Een rugzak is tegenwoordig net zo’n onmisbare accessoire als een handtas of smartphone. Je draagt hem in het zicht dus het uiterlijk doet er wel degelijk toe. Maar het is ook een gebruiksvoorwerp, zodat je er toch wel wat eisen aan mag stellen qua functionaliteit en duurzaamheid.

Daarom kun je het beste kiezen voor een kwaliteitsproduct van een bekend merk zoals Fjällräven. Daar heb je gewoon veel langer plezier van. Bovendien hebben de grotere merken nu eenmaal ook nét die rugzakken die niet alleen handig en sterk zijn maar er ook gewoon ontzettend leuk uitzien.

Fjällräven Kånken

De klassieke Kånken rugzak van Fjallraven

De Fjällräven Kånken is al sinds mensenheugenis één van de populairste rugzakken. De Kånken werd in 1978 ontwikkeld om rugproblemen onder de Zweedse schoolkinderen te helpen voorkomen. Er zijn in de afgelopen jaren miljoenen exemplaren Kånken gemaakt. De Kånken is daardoor één van de meest geliefde producten van Fjällräven en bij vele generaties in gebruik. Hoewel Hipster alweer uit begint te raken, is vintage helemaal in.

Door die vintage trend heeft het Kånken rugzakje weer een nieuwe doelgroep gevonden en wordt de rugzak ook steeds meer door studenten en volwassenen gedragen. Dat zal alleen nog maar meer worden nu er een nieuwe versie van de Kånken is verschenen.

De nieuwe Re-Kånken rugzak

De opvolger heet de Re-Kånken. Het is een speciale versie, gemaakt van gerecycled materiaal. Uiteraard heeft Fjällräven het klassieke ontwerp behouden, voor de rest is alles nieuw aan de Re-Kånken, behalve het materiaal. Dat is namelijk gemaakt van 95% gerecycled polyester, per rugzak is het materiaal-equivalent van 11 PET-flessen gebruikt.

Fjällräven Re-Kanken rugzak mooie kleuren

Recyclebaar materiaal

Uiteraard is de rugzak zelf ook recyclebaar. Ook is de Re-Kånken even duurzaam en functioneel als het orgineel. Wie de nieuwe Fjällräven Re-Kånken wil hebben hoeft niet te wachten, je kunt hem -in maar liefst 11 kleuren- kopen in diverse buitensportzaken en bij webshops zoals Bol.com.

Koop bij bol.com

 

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − negen =