ChatGPT: Jouw persoonlijke reisassistent voor de perfecte vakantie

Stel je voor: een persoonlijke assistent die jou helpt bij het plannen van je volgende vakantie, zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen. Expedia, het online reisbureau, heeft de handen ineengeslagen met OpenAI om precies dat te realiseren. ChatGPT, een kunstmatige intelligentie die mensachtige gesprekken kan voeren, is nu geïntegreerd in de Expedia-app.

Een sprong in de wereld van ChatGPT

In november 2022 onthulde OpenAI ChatGPT, een AI die natuurlijke, geschreven prompts kan beantwoorden met conversatie-achtige tekst. Hoewel deze AI razend populair is, heeft het ook enkele beperkingen, zoals het feit dat het geen informatie van na begin 2022 kan raadplegen.

De nieuwe revolutie: plug-ins voor ChatGPT

Op 23 maart kondigde OpenAI aan dat het 11 bedrijfsplug-ins uitrolde voor ChatGPT Plus. Gebruikers kunnen met deze plug-ins profiteren van nieuwe functies, zoals toegang tot internet voor actuele informatie. Expedia was een van de eerste bedrijven die een ChatGPT-plugin ontwikkelde.

Vakantie plannen met OpenAI en ChatGPT

Hoe plan je een reis met de chatbot?

Zodra je de Expedia-app installeert en opent, zie je een link naar “verken reisideeën met ChatGPT”. Hier kun je Expedia’s experimentele reisassistent om hulp vragen bij het plannen van je vakantie. Vraag bijvoorbeeld om restauranttips in de buurt van het Vrijheidsbeeld of een lijst met gezinsvriendelijke hotels in Londen. De AI kan zelfs een volledige reisroute samenstellen op basis van jouw interesses of dieetvoorkeuren!

Beperkingen en voordelen

De AI-functie in de Expedia-app is beperkter dan de Expedia-plugin in ChatGPT Plus. Het kan je helpen bij het plannen van je vakantie, maar niet bij het boeken of het geven van prijsinformatie, omdat het geen toegang heeft tot internet. Toch is deze service gratis en worden de besproken locaties opgeslagen in de app, zodat je later eenvoudig prijzen kunt controleren of accommodaties kunt boeken.

Toekomstige ontwikkelingen

Expedia’s chatbot is momenteel alleen beschikbaar in het Engels op iOS-apparaten, maar het bedrijf verwacht de functie in de toekomst toe te voegen aan Android en in andere talen. Expedia CEO Peter Kern zegt: “We beschouwen dit als een interessante mogelijkheid om het winkel- en ontdekkingsproces eenvoudiger te maken voor mensen die natuurlijke taal willen gebruiken. Het is misschien niet voor iedereen, maar dat weten we nog niet.”

Dus, ben je klaar om je volgende droomvakantie te plannen met de hulp van ChatGPT? Probeer het eens uit en ontdek of deze AI-vriend iets voor jou is!

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 12 =