Deze bieren zijn perfect voor de lente

Pasen is een feest dat volop gelegenheid biedt om lekker te eten en te drinken. En wat is er nu beter dan een goed glas bier om te proosten op de lente? Maar met zoveel verschillende bieren om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt zijn voor deze feestelijke gelegenheid.

Gelukkig zijn er tal van bieren die perfect passen bij het paasdiner. Denk bijvoorbeeld aan een fruitige saison, een kruidige dubbel of een zwaar en donker degustatiebier. Maar welke bieren zijn nu echt het meest geschikt voor deze tijd van het jaar? We zetten een aantal heerlijke paasbieren voor je op een rij.

Bier drinken gezellig lente

Bieren met een lente-achtige smaak

Met Pasen in het vooruitzicht zijn er tal van bieren die perfect passen bij dit feestelijke seizoen. Bieren met een lente-achtige smaak zijn daarbij een goede keuze. Hieronder vindt u een aantal bieren met een frisse en fruitige smaak die perfect passen bij het voorjaar.

BierBrouwerijAlcoholpercentageGerecht
Jopen LentebierJopen Bier7%salades, visgerechten
La Trappe Witte TrappistBierbrouwerij De Koningshoeven5.5%kip, vis, lichte kazen
Texels SpringtijTexelse Bierbrouwerij6%geitenkaas, witvis

Jopen Lentebier is een heerlijk bier met fruitige hoparoma’s en korianderzaad voor de nodige lente-achtige frisheid. La Trappe Witte Trappist heeft een zachte en frisse smaak met tonen van citrus en kruiden. Texels Springtij is een fris bier met een licht bittertje en een fruitige afdronk.

Deze bieren passen uitstekend bij lichte gerechten zoals salades, visgerechten en asperges. Ook zijn ze zeer geschikt als aperitief of bij een gezellige borrel in het voorjaarszonnetje.

Biersoort lente proosten pasen

Bieren met een fruitige toets

Met Pasen is het heerlijk om te genieten van bieren met een fruitige smaak. Hieronder vind je een aantal bieren met een fruitige toets die perfect passen bij de lente.

BierBrouwerijSmaakGerecht
Weihenstephaner Hefe WeissbierWeihenstephanerbanaan, kruidnagel en citrusgegrilde kip of vis
La Trappe Witte TrappistLa Trappecitrus en koriandersalades en lichte visgerechten
Hoegaarden RoséeHoegaardenframboos en kruidenlichte gerechten zoals quiches en gevulde eieren

Weihenstephaner Hefe Weissbier is een heerlijk tarwebier met een fruitige smaak van banaan, kruidnagel en citrus. Het past perfect bij gegrilde kip of vis.

La Trappe Witte Trappist is een fris en fruitig bier met smaken van citrus en koriander. Het is een goede keuze bij salades en lichte visgerechten.

Hoegaarden Rosée is een Belgisch witbier met een fruitige toets van framboos en kruiden. Het is een licht bier dat goed past bij gerechten zoals quiches en gevulde eieren.

Bieren met een kruidige afdronk

Met Pasen zijn er veel bieren die passen bij de feestelijke gelegenheid. Een bier met een kruidige afdronk past goed bij het voorjaar. Hieronder vindt u een aantal bieren met een kruidig karakter die goed passen bij de Paasbrunch of -diner.

BierBrouwerijAlcoholpercentageGerecht
La Trappe QuadrupelBrouwerij de Koningshoeven10%stoofpotjes, wild en harde kazen
St. Bernardus Prior 8Brouwerij St. Bernardus8%geroosterd vlees en kaasplankjes
Chimay BlauwBrouwerij Chimay9%lamsvlees, stoofpotjes en chocoladedesserts

La Trappe Quadrupel is een donker bier met een kruidige en fruitige smaak. Het bier heeft een volle body en een warme afdronk. Het past goed bij stoofpotjes, wild en harde kazen.

St. Bernardus Prior 8 is een donkerbruin bier met een kruidige en fruitige smaak. Het bier heeft een romige schuimkraag en een zachte afdronk. Het past goed bij geroosterd vlees en kaasplankjes.

Chimay Blauw is een donker bier met een kruidige en fruitige smaak. Het bier heeft een complexe smaak met tonen van karamel en chocolade. Het past goed bij lamsvlees, stoofpotjes en chocoladedesserts.

Bieren met een lichtere body

Bij Pasen horen lichte, frisse en fruitige bieren die goed passen bij het voorjaarsweer. Hieronder vindt u een overzicht van bieren met een lichtere body die perfect zijn voor de Paasdagen.

BierBrouwerijTypeAlcoholpercentage
La Trappe BlondBrouwerij de KoningshoevenBlond6,5%
Brand WeizenBrand BierbrouwerijWeizen5%
Hoegaarden WitbierBrouwerij HoegaardenWitbier4,9%

La Trappe Blond is een heerlijk fris en fruitig bier met een lichte body. Het heeft een zachte, zoete smaak en een licht bittere afdronk. Dit bier past perfect bij lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte.

Brand Weizen is een tarwebier met een lichte body en een frisse, fruitige smaak. Het bier heeft een licht kruidige afdronk en past goed bij lichte gerechten zoals asperges, salades en visgerechten.

Hoegaarden Witbier is een klassieker onder de witbieren en heeft een lichte body met een frisse, fruitige smaak. Het bier heeft een licht kruidige afdronk en past goed bij lichte gerechten zoals salades, vis en gevogelte.

Speciaalbieren

Er zijn veel speciaalbieren verkrijgbaar die perfect passen bij de paasgerechten. De bierspecialisten van Jan Linders hebben bijvoorbeeld een aantal unieke speciaalbieren geselecteerd die exclusief verkrijgbaar zijn bij Jan Linders en in een beperkte oplage beschikbaar zijn.

Een aantal van deze speciaalbieren zijn:

  • PaasIJ van Brouwerij ’t IJ
  • La Trappe Witte Trappist
  • La Chouffe
  • De Koninck Triple d’Anvers
  • Brand Dubbelbock

Deze bieren passen goed bij de paasgerechten zoals lamsbout, asperges en chocolade desserts. Brand Dubbelbock past goed bij een stoofpot van rundvlees en La Chouffe past goed bij een quiche met prei en geitenkaas.

Probeer deze speciaalbieren gerust een keertje uit en geniet van een heerlijke paasmaaltijd met een bijpassend biertje!

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =