Casio introduceert G-SHOCK Ignite Red-collectie

Met het begin van het nieuwe jaar, wil je misschien je stijl aanpassen. En hoe kan dat nu beter met een nieuw, stoer horloge? Fabrikant Casio komt nu met de G-SHOCK Ignite Red-collectie. Een collectie robuuste horloges met een overwegend donker, gedurfd kleurenschema.

De kleur van 2023

Voor 2023 kiest Casio voor een ‘chromatische combo’, nu al de kleur van 2023 genoemd. De horlogemaker komt met vier varianten uit de G-SHOCK Ignite Red-collectie. Dit zijn de GA700BNR-1A, GAB2100BNR-1A, GA100BNR-1A en GA2200BNR-1A. Het zijn identieke, maar toch verschillende horloges. Met deze vier varianten wil Casio een horloge bieden voor een ieder zijn smaak.

Ieder horloge uit deze serie heeft een exclusieve tint rood. Technisch zijn het allemaal analoog-digitale modellen. Het zijn ook horloges die wel tegen een stootje kunnen. Ze zijn extreem zwaar en kunnen extreme schokken en diepten weerstaan. Daarom behoren ze ook tot de G-SHOCK-lijn.

Echte leds op je horloge

De meeste horloges hebben een zogenoemde fotoluminescente coating. Die zorgt ervoor dat de wijzerplaat goed zichtbaar is. Casio wil eens een keer iets anders en kiest voor LED-lampjes om de wijzerplaat en de wijzers te verlichten. Dat is zeker handig in donkere omgevingen. Tegelijkertijd zorgen die leds er ook voor dat je horloge een waar pronkstuk wordt.

Cosmetisch zijn het erg bijzondere horloges. Ze zijn vervaardigd van hars voor de kast, bezel en het bandje. Het past precies in de bestaande G-SHOCK-lijn en de Ignite Red zal dan ook een iconisch horloge zijn voor echte verzamelaars.

Meer duurzaamheid, meer slimme technologie

Casio is ook aan de slag gegaan met de duurzaamheid. De levensduur van de batterij varieert van drie tot vijf jaar, afhankelijk van welk model je kiest. De GAB2100BNR-1A werkt zelfs op zonnestroom, wat Casio ‘Tough Solar’ noemt. Daarmee kiest de fabrikant er duidelijk voor om in te spelen op de trend dat gadgets steeds duurzamer moeten worden. Dat type is trouwens ook het enige horloge uit de Ignite Red-series met Casio’s Smartphone Link, dat via Bluetooth werkt.

Casio G-SHOCK Ignite Red horloges

De prijs van een horloge uit Casio’s G-SHOCK Ignite Red-collectie begint iets meer dan 90 euro en ongeveer 140 euro. Je kunt de nieuwe horloges online kopen – bijvoorbeeld bij bol.com – of direct bij een G-SHOCK-distributeur halen.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 5 =