De Kever-cabrio volgens Memminger

Iedereen kent ‘m wel: de Volkswagen Kever. Het originele model zie je tegenwoordig nog vaak op de weg. Daarnaast heeft het Duitse merk ook een nieuwe versie van deze legendarische auto, de New Beetle. Die combineert het klassieke design van het origineel met de functionaliteit en luxe van deze tijd. Voor mensen die de nieuwe Beetle wat te modern vinden en een andere karakteristieke variant op de klassieke Kever zoeken, komt het Duitse Memminger met de Roadster 2.7.

De originele Kever en nieuwe Beetle

De originele Kever werd in 1938(!) door de Duitse autoproducent op de markt gebracht en was direct een hit. Vooral na de Tweede Wereldoorlog werd deze wereldwijd populair. Vanwege zijn kenmerkende uiterlijk kreeg hij de bijnaam “Kever”. Al snel begon het merk deze naam ook te hanteren. Sinds zijn uitgave in de jaren ‘40 is de auto in verschillende uitvoeringen verkocht. Zo kwam VW in augustus van 1970 met de zogenaamde Super Beetle.

In 1998 introduceerde Volkswagen de New Beetle. Deze was gebaseerd op het origineel maar week hier toch erg van af. Bovendien werd deze voor 2011 opnieuw ontworpen. De productie van deze nieuwe Volkswagen Beetle wordt deze zomer helaas gestaakt. 

Memminger Roadster

Als alternatief voor de moderne Beetle van VW brengt Memminger binnenkort de Roadster 2.7 op de markt. Deze is ideaal als je de nieuwe Beetle te modern en strak vormgegeven vindt en de originele Kever weer te Spartaans.

Naast het feit dat de Roadster 2.7 een ode is aan de originele Kever, zijn ook de prestaties van deze auto erg goed. Dit komt door het lage gewicht van slechts 800 kg in combinatie met het riante vermogen van 210 pk. Om dat alles in goede banen te leiden heeft de auto een aangepast onderstel en hoogwaardige Porsche-remmen. Dankzij het open dak is deze Memminger Speedster ideaal voor leuke, lange toeren in de zomer. Dan kun je heerlijk genieten van het geweldige weer én van het rijgedrag van de auto. Bij deze auto draait het puur om het rijden en genieten, daarom zit er nauwelijks elektronica in. Wel beschikt de auto over een toerenteller, klok en oliedrukmeter.

Wees er snel bij

Dit is niet de eerste auto van Memminger. Het merk restaureert namelijk al meer dan 20 jaar Kevers. Deze ervaring heeft het bedrijf vervolgens gebruikt bij het ontwerpen van deze unieke versie. Als je er eentje wilt kopen moet je snel zijn, aangezien het bedrijf verwacht er minder dan 20 te produceren. Dan heb je echter wel een unieke en comfortabele variant van de tijdloze Kever.

Achterzicht nieuwe Memminger Speedster

Vind je dit leuk? Deel dit bericht op social media!

Dit zal jou ook interesseren:

Aorin thermo drinkfles Je kent het wel: je gaat wandelen op een hete dag en je snakt naar een slok koud water. Maar helaas, het water wat je meegenomen hebt is inmiddels lauw of zelfs warm en zorgt niet voor de benodigde verfrissing. Met de Aorin Thermo Drinkfles wordt dit...
Meld je aan voor de Fjällräven Polar 2017 Wie zin heeft in een bijzonder uitstapje, waarbij je de Arktische wildernis van dichtbij kunt beleven, kan naar www.polar.fjallraven.com gaan om zich daar aan te melden voor de Fjällräven Polar 2017. Dit is een fantastische trekkingtocht door de Scan...
Patagonia Black Hole Stel je voor: een mooie, ruime tas die genoeg ruimte heeft voor je laptop, drinken, boeken, kleding en al je andere benodigdheden die je nodig hebt als student, zakenman/vrouw of fervent buitensporter. De tassen waar we het over hebben zijn die uit d...
The Frame van Samsung. Omdat je liever geen televisie wilt zien. Wie kan er tegenwoordig nu niet zonder televisie. Een televisie biedt immers vermaak voor iedereen. Maar geef toe: mooi zijn ze niet. Televisies zijn in wezen enorme ondingen die je nergens écht kwijt kan. Wanneer een TV niet aan staat is het niet me...

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 15 =