De New Legend Runner combineert oud met nieuw

Het autobedrijf New Legend 4×4 bouwt klassieke offroad auto’s om tot moderne machines. Met de nieuwe ‘Runner’ serie laat New Legend 4×4 zien hoe mooi het een klassieke uiterlijk combineert met moderne techniek. Het resultaat is uniek: een geweldige terreinwagen met een tijdloze look & feel met moderne prestaties.

New Legend

Eigenlijk staat New Legend bekend om haar stoere varianten van vintage terreinwagens. Het bedrijf combineert de vormgeving van deze klassieke wagens met de moderne onderstellen van Jeep en krachtbronnen van de motorproducent Cummins. Deze ‘opnieuw ontworpen’ 4×4’s waren wel behoorlijk duur en daardoor alleen maar bereikbaar voor de mensen die er veel geld voor over hadden.

Betaalbare klassieke terreinwagens

De nieuwe ‘Runner’-terreinwagens wijken af van de rest van het aanbod van New Legend. Deze verbeterde wagens zijn namelijk een stuk goedkoper. De auto’s zijn ontworpen voor mensen die in een oude, vintage wagen willen rijden zonder de handen vol te hebben aan onderhoud. New Legend koopt oude ‘International Scout’ auto’s op en restaureert deze compleet. Naast opknappen wordt de auto ook op veel gebieden verbeterd zodat deze qua prestaties en wegligging niet veel onder hoeft te doen voor een moderne auto.

New Legend 4x4 terreinwagens

Verbeterd interieur en nieuwe onderdelen

Zo krijgt de ‘Runner’ een compleet nieuw interieur en worden haast alle mechanische onderdelen vervangen. Dit zijn dus de motor, de assen, de remmen en de uitlaat. Ook krijgt de klassieke terreinwagen nieuwe 32 inch banden. Verbeterde demping zorgt ervoor dat de auto elk terrein aankan. De wagens zijn ook goed te gebruiken voor dagelijks gebruik dankzij de airco en verbeterde rijeigenschappen.

Meerdere varianten

De hernieuwde International Scout wagens van de Runner-serie van New Legend zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Uiteraard heb je als koper ook heel veel inbreng, ze worden doorgaans op bestelling en dus ook op maat voor de klanten gemaakt. Ze kosten meestal rond de 60.000 dollar. Dit is veel geld, maar ze zijn altijd nog een stuk goedkoper dan de andere vintage auto’s van New Legend 4×4.

 

© Afbeelding 1: Ironandresin.com

Jelle van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + drie =