Boekarest, dáár moet jij deze zomer naar toe!

Stedentrips zijn steeds meer in trek. De reden hiervoor is simpel: het is relatief goedkoop, kost weinig tijd en is leerzaam en natuurlijk leuk. Ook Oost-Europese steden zoals Boedapest, Praag, Krakau of Riga zijn geliefd. De stad die vaak vergeten wordt is Boekarest. De Roemeense hoofdstad heeft echter veel te bieden.

Weinig toerisme

Vergeleken met andere Europese hoofdsteden is er in Boekarest vrij weinig toerisme. Dit is fijn, want hierdoor is het minder druk en een stuk minder ‘Westers’. Je moet wel snel zijn, want ook deze stad wordt steeds populairder.

Talloze monumenten

Boekarest maakte lang deel uit van het Ottomaanse Rijk en kent daardoor ook veel oriëntaalse invloeden. Daarnaast staat de stad bekend om zijn socialistische bouwstijl. Zo heb je hier bijvoorbeeld het ‘grootste’ gebouw op aarde. Dit is het reusachtige parlementsgebouw, wat 80 meter groot is en maar liefst 2000 zalen heeft. Verder heb je nog meer architectonische hoogstandjes, zoals de Kretzulescu Church en het Roemeens Atheneum.

Boulevards, cafés en parken

Dankzij de ‘Franse stijl’ boulevards, ruime parken en bouwstijl wordt Boekarest ook wel het “Parijs van het oosten”. Aan deze boulevards vind je talloze cafés, terrasjes, kleine restaurants en andere uitgaansmogelijkheden. Ook het nachtleven van Boekarest is bruisend. Genoeg te doen dus!

Stedentrip boeken

Tegenwoordig zijn er steeds meer reisbureaus en maatschappijen die reizen naar de hoofdstad van Roemenië aanbieden. Dan wordt het wel even zoeken. Daarom is het wel zo makkelijk om even op Expedia.com te kijken, daar kun je tegelijk zoeken naar de goedkoopste accomodaties én vluchten.

Dus, ben je op zoek naar een unieke, bruisende stad waarin je een paar dagen kunt genieten van kunst, cultuur en lekker eten? Dan is Boekarest misschien wel jouw volgende bestemming. In het hoogseizoen (juli & augustus) is het doorgaans wat drukker, daarom raden wij aan in om mei, juni of september te gaan.

Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

Jelle van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =