De terugkeer van Hyves

Nu Facebook in opspraak is geraakt en veel mensen het medium lijken te verlaten, kijken steeds meer mensen naar het oude Hyves. Daarom heeft een internetbureau uit Enschede een variant hierop gemaakt. Het begon eerst als een geintje, maar het neemt inmiddels serieuze vormen aan. Het internetbedrijf, GoalGorilla genaamd, lanceerde deze week hun versie van de populaire sociale website.

Mark Zuckerberg in opspraak

Met de lek van de gegevens van maar liefst 80 miljoen Facebook-gebruikers kwam het populaire sociale medium in zwaar weer terecht. Veel mensen besloten Facebook te verlaten, waaronder Arjen Lubach van Zondag met Lubach. Hij startte een actie om met zo veel mogelijk mensen Facebook te verlaten. Maar liefst 20.000 mensen deden hier aan mee. Hiernaast moest de eigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg, zich verantwoorden bij het Amerikaanse congres. Het is dus logisch dat mensen dit sociale medium niet meer vertrouwen en op zoek zijn naar een alternatief. 

Hyves groots 10 jaar geleden

In 2008 was Hyves hét sociale netwerk van Nederland. Haast iedereen had wel een profiel. Je kon elkaar krabbelen, ‘respect’ geven, foto’s plaatsen, polls afnemen en je favoriete video’s op je pagina zetten. Na een tijdje trokken mensen echter steeds meer naar Facebook en Twitter. Hierop besloot de eigenaar van Hyves de site te verbouwen naar een spelletjessite.

Crowdfunding Hyves op whydonate

Mogelijke terugkeer?

De variant gelanceerd door het Enschedese internetbedrijf GoalGorilla is natuurlijk niet de ‘echte’ Hyves. De rechten van de originele Hyves zijn namelijk nog in handen van de Telegraaf Media Groep. GoalGorilla wilt komende week contact opnemen met TMG om een mogelijke samenwerking te bespreken. Hiernaast is er ook een aparte crowdfunding actie aan de gang om Hyves weer online te krijgen. Er is in ieder geval genoeg animo voor de terugkeer. Uit een poll van De Telegraaf blijkt bijvoorbeeld dat het overgrote deel van de lezers een terugkeer wel ziet zitten. 

Er wordt dus aan meerdere kanten gewerkt aan de terugkeer het inmiddels haast legendarische sociale netwerk. Je kunt zelf ook bijdragen aan de terugkeer door te doneren via de eerdergenoemde crowdfunding-pagina. Hoe groot de kans is dat Hyves terugkomt durven we nog niet te zeggen, maar hopen mag altijd. Wil jij je aanmelden voor deze parodie op Hyves? Dat kan hier.

Jelle van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =