Prachtige vintage rugzakken van Bergans

De Noorse tassen- en rugzakkenproducent Bergans doet een ode aan haar rijke geschiedenis met de ‘nieuwe’ Knekken-rugzakken. De Knekken rugzak was de hit van Bergans in de jaren ’50. Toendertijd was de originele Knekken van het Noorse bedrijf dé standaard rugzak voor korte wandelingen en dagelijks gebruik.

Knekken II

Het ontwerp van de nieuwe Knekken, de Knekken II, is duidelijk geïnspireerd op die van zijn oudere broer. De strakke, simpele en functionele vormgeving  is nagenoeg hetzelfde. Ook de ingetogen kleur en het materiaal is gelijk aan die van het origineel. Ondanks de inspiratie uit het verleden is dit een moderne rugzak die je alles biedt wat je van een moderne dagtourrugzak mag verwachten. Of je hem nu gebruikt als schooltas, voor naar je werk of een dagje shoppen of wandelen, de nieuwe Bergans Knekken II rugzak laat je niet in de steek.

Knekken No. 26

De Knekken No. 26 gaat nog een stap verder. Dit is een verbeterde versie van het origineel uit de jaren ’50. De No. 26 heeft onder andere meer opbergruimte, een voorvak en een betere sluiting.

Wat de Knekken-tassen van Bergans kenmerkt is de lichte buiging van de tas. De tassen zijn ook vernoemd naar deze buiging: het Noorse woord voor buiging is ‘Knekken’.  Deze buiging zorgt ervoor dat de tas altijd goed tegen je rug aan zit en verhoogt hiermee het draagcomfort.

Over Bergans

Het bedrijf Bergans werd opgericht door Ole Bergan in 1908. Ole Bergan wordt ook wel de vader van de moderne rugzak genoemd. Bergan kwam namelijk op het idee om een zogenoemd ‘draagsysteem’ voor rugzakken te ontwikkelen. Dit zorgde ervoor dat de rugzakken een stuk comfortabeler zaten. De Knekken-tassen, met hun ergonomische vormgeving, zijn een mooi voorbeeld van een van de ideeën van Ole Bergan.

Bestellen

Je kunt Bergans rugzakken bestellen bij onder anderen Amazon.de, Bever en bol.com.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =