Met de Airbell kun je jouw fiets onopvallend traceren met Apple Airtags

Ook bang dat jouw kostbare fiets of e-bike gestolen wordt? Een of meerdere goede sloten kunnen dat uiteraard vaak voorkomen. Maar tegen sommige dieven is geen kruid gewassen. Daarom zou je jouw fiets ook kunnen voorzien van Apple Airtags. Dan kun je jouw gestolen fiets weer terugvinden. Deze handige Airbell is zo ontworpen, dat je daar zo’n Airtag in kunt verbergen.

De Airbell

Fietsendiefstal is een wijdverbreid probleem: elk jaar worden in Nederland tienduizenden fietsen gestolen. De AirBell is ontworpen om het opsporen van gestolen fietsen te vergemakkelijken. Het is maar een onopvallende bel, maar daarin schuilt ook de kracht van de Airbell. Je zou daardoor namelijk niet zo snel vermoeden dat hier een Apple AirTag in verborgen is. Hij ziet er uit als een doodgewone fietsbel maar functioneert ook prima. Hij produceert een geluidsvolume van 85 decibel en past op alle standaard fietssturen met een diameter van 22 millimeter.

Volg jouw (gestolen) fiets met een Apple Airtag

Als je een Apple AirTag in de fietsbel hebt geplaatst, kun je de fiets op elk moment volgden via de “Waar is mijn device”-app van Apple. Niet alleen handig om jouw fiets op te sporen als je niet meer weet waar je hem precies hebt neergezet. Je kunt met de AirBell ook een gestolen fiets opsporen. Maar dit heeft wel zijn beperkingen. In verband met de anti-stalkingfuncties van Apple – want daar zou je die Airtags ook voor kunnen gebruiken – kunnen potentiële dieven namelijk gewaarschuwd worden dat er een AirTag in de buurt is. Dat kan via een pushbericht op hun iPhone, of via een hoogfrequent geluid als er geen iPhone aanwezig is. Evengoed kan een AirTag op je fiets zinvol zijn omdat dit uiteraard ook een preventieve werking heeft.

Airbell en Apple Airtag bestellen

De AirBell is verkrijgbaar via de website van de fabrikant en ook via bol.com voor een prijs van ongeveer 25 euro. Daarbij dien je nog wel een Apple AirTag te kopen. Die kun je bij de Apple-dealers krijgen maar ook gewoon bij bol.com bestellen. Hij kost ongeveer 40 euro.

Wil je zo’n Airtag liever op een andere manier aan jouw fiets bevestigen? Kijk dan naar een van de andere manieren om jouw fiets met een Airtag te beveiligen.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 10 =