Artistieke Saxx boxers voor een schonere oceaan

Ondergoed: we dragen het allemaal. En hoewel het noodzakelijk is, is het ook iets waarmee we het klimaat nog meer op een achterstand zetten. De fabrikant Saxx wil daar iets aan doen en komt met klimaatvriendelijke boxers. De boxers worden gekenmerkt door bijzondere prints.

Prints geïnspireerd op de natuur

De boxers van Saxx zijn zonder meer artistiek te noemen. Kunstenaar en ontwerper Brett Stenson is de bedenker van de bijzondere ontwerpen van de boxers. Stenson is een enorme fan van het buitenleven en wandelt en fiets het hele jaar door. Een goed voorbeeld van zijn liefde voor de natuur is de ‘Fish are Fly’-boxer. Het dessin heeft een artistieke look en vibe, maar wel met een weerspiegeling van het buitenleven en de wezens die buiten leven.

Een andere belangrijk bron van invloed is Nathan McKee, een kunstenaar en illustrator uit Portland die een papier-uitgesneden stijl gebruikt. De boxers van zijn hand zijn gekenmerkt door eenvoudige lijnen en effen kleuren. Je herkent er wel een beetje de jaren ‘80 in.

Onderbroeken voor een schonere oceaan

De kunstenaars werken niet zomaar met onderbroekenfabrikant Saxx: het is een samenwerking met Plastic Bank. Deze organisatie werkt samen met kustgemeenschappen om recycling onder de aandacht te brengen. De organisatie wil de plastic soep in de oceanen stoppen en het leven verbeteren van degenen die plastic uit de oceaan halen. Voor elke Blue Trash Crab- of Fish Are Fly-onderbroek, voorkom je dat er 50 plastic flessen in de oceaan belanden.

De verzamelaars krijgen een premie voor het plastic dat ze binnenhalen. Daarmee kunnen ze in de basisbehoeften van hun gezinnen voorzien. Meer dan 4300 verzamelaars in Haïti, Brazilië, de Filippijnen en Indonesië hebben tot nu toe meer dan 12,5 miljoen kilo plastic uit de oceaan gevist.

Stijlvol en bewust

Met de onderbroeken van Saxx maak je een bewuste keuze. De samenwerking met Plastic Bank zorgt ervoor dat er minder plastic in de oceanen belandt. Tegelijkertijd ontvang je stijlvolle, artistieke en vooral mooie onderbroeken.

Saxx boxers bestellen

Saxx boxershorts kun je heel eenvoudig bestellen bij Bergzeit.nl, een webshop die niet alleen heel veel outdoorkleding en -spullen verkoopt maar ook het milieu hoog in het vaandel heeft.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zestien =