De comeback van de Chevrolet C-10 truck

Voor het 100-jarig bestaan van Chevrolet, heeft de grote Amerikaanse autofabrikant ervoor gekozen om haar befaamde 1967 Chevrolet C-10 truck te pimpen en te moderniseren. De nieuwe versie van de C-10 lijkt in veel aspecten op zijn originele voorganger.

Zo is de carrosserie nagenoeg hetzelfde. Ook hebben ze bij Chevrolet het oude logo uit de kast gehaald om op deze stoere retro truck te zetten. De lakkleur is bijvoorbeeld exact dezelfde als die van het originele model uit 1967. De grootste verschillen met het origineel vind je dan ook onder de motorkap. Daar heeft Chevrolet een nieuwe, sterkere motor en een verbeterde versnellingsbak gemonteerd. Uiteraard heeft Chevrolet ook het interieur verbeterd en verfraaid. Deze veranderingen zorgen ervoor dat je in een net zo stoere, mannelijke truck rijdt als vroeger, maar met beduidend meer comfort en betere prestaties.

Chevy

Chevrolet C-10 truckChevrolet, ook wel Chevy genoemd, is een Amerikaans automerk dat bekend staat om haar populaire en stoere oldtimers. Na de Tweede Wereldoorlog was Chevrolet een innoverende autofabrikant waardoor  de Chevrolets erg populair waren. Ook staan de auto’s bekend om hun strakke vormgeving en het lage brommende geluid van hun motor.

De nieuwe C-10 truck wordt voor het eerst tentoongesteld tijdens de State Fair in Texas en zal daarna worden laten zien op  de 2017 SEMA Autoshow in Las Vegas.

Chevy C10 Centennial truck

 

 

Foto’s: © Chevrolet

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =