Een Deux Cheveaux maak je gewoon van hout

Iedereen kent ‘de Eend’ wel. Een legendarische auto die vandaag de dag nog steeds hoofden doet keren. De officiële naam van de Eend is ook wel de Citroën CV2, en voluit Citroën Deux Cheveaux. Helaas wordt de Eend niet meer gemaakt door Citroën. Gelukkig zijn er andere mensen die ze nog wél maken, al doet Michel Robillard dit wel op een hele unieke manier.

De Franse kunstenaar Michel Robillard kwam ongeveer zeven jaar geleden op het idee: Een Eend van hout! Aangezien Michel net zoals de Eend een Fransman is, was dit natuurlijk echt een match made in heaven. Werkelijk bijna alles aan de auto is van hout. De schakelpook, de motorkap, het stuurwiel en zelfs de behuizing van de koplampen. Ook zijn er verschillende soorten hout verwerkt in het voertuig.

Iets wat helemaal gaaf is, is het feit dat de Houten Eend niet alleen een kunstwerk maar ook een werkende auto is. Daarom is de motor dus maar niet van hout gemaakt. De Franse overheid heeft zelfs toestemming gegeven om er legaal mee over de weg te rijden.

Michel Robillard

Michel Robillard heeft maar liefst zes jaar gebouwd aan zijn werkende Houten Eend. Michel is eigenlijk een gepensioneerde timmerman die nu voor zijn plezier modelauto’s bouwt. Zo bouwt hij bijvoorbeeld ook kleinere schaalmodellen van Formule 1 wagens. Michel hoopt dat de auto uiteindelijk wordt tentoongesteld in een museum. Gelukkig hebben meerdere geïnteresseerden zich al bij hem gemeld.

Krijg je nu toch een drang naar nostalgie? Kijk dan gauw op Amazon voor allerlei schaalmodellen van een Eend.

Foto’s: © Citroën France, Citroën Communication

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =