Dit is de nieuwe iPhone X

Afgelopen week was het zo ver: Apple liet haar nieuwste iPhone, de iPhone X, zien. Zelfs voordat de nieuwe telefoon was gepresenteerd werd er al veel over gediscussieerd. Zo maakten mensen zich zorgen over de prijs van het toestel, aangezien er geruchten waren dat die boven de 1000 euro zou liggen. Dat gerucht is inderdaad waar gebleken. Maar voor dat geld heb je ook wel wat.

Eén en al scherm

Zoals Apple zelf al zegt: de iPhone X is eigenlijk één en al scherm. Het nieuwe 5,8-inch Super Retina scherm is een perfect formaat en ziet er erg mooi en scherp uit. Bovendien loopt het scherm nagenoeg door tot aan de rand van het toestel. De bekende ‘home’-button die nog wel op de vorige iPhones zat is verdwenen. Ook heeft de iPhone geen hoeken meer, alle hoeken zijn ‘afgerond’ waardoor het toestel beter in de hand ligt en er ook nog eens veel beter uitziet. Apple claimt verder dat het gebruikte glas “het sterkste glas in een smartphone ooit” is en dat het toestel water- en stofbestendig is. Ook kun je de iPhone X draadloos opladen.

Gezichtsherkenning

Apple iPhone X gezichtsherkenning

Daarnaast heeft de iPhone X een primeur. Wachtwoorden, pincodes zijn allemaal verleden tijd aangezien de iPhone X  ‘Face ID’ heeft. Deze slimme sensor in de camera herkent je gezicht en gebruikt deze als wachtwoord. Joúw gezicht is de sleutel tot joúw iPhone! De camera is zelfs zo slim dat deze 50 spierbewegingen in je gezicht kan herkennen en die afkan beelden op bijvoorbeeld emoticons. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld omtoveren tot robot, panda of varken.

Prijzig

De nieuwe iPhone is net zoals zijn voorgangers een genot voor het oog, super high tech maar helaas ook behoorlijk wat prijziger.  De telefoon kost namelijk maar liefst 1150 euro. Maar als je het geld er voor over hebt, zul je ongetwijfeld geen spijt van je prachtige iPhone X krijgen.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =