Een Ferrari van Lego op ware grootte

Iedereen heeft er vroeger als kind wel eens mee gespeeld: Lego. De creaties die je toen maakte stelden waarschijnlijk niet zo veel voor, ook al leken het toen toch echt wel kleine meesterwerkjes. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen, die er wél wat van kunnen.

Het bedrijf Lego heeft een zogenoemd ‘bouwteam’ dat erom bekend staat dat ze geweldige creaties en replica’s maken met de bekende Deense bouwblokken en ook deze keer hebben ze het weer voor elkaar gekregen. Wat ze deze keer hebben gebouwd? ‘Gewoon’, een 1:1 schaalmodel van een Formule 1 auto. Het model dat ze hebben nagebouwd is de SF70H, de Formule 1 auto waarmee het team  van Ferrari dit raceseizoen op de F1 circuits rijdt.

De F1-wagen werd eerst in 3D-programma’s op de computer ontworpen om vervolgens in het echt te worden nagebouwd. Voor de bouw van de replica werden 350.000 (!) Lego-blokjes gebruikt. Daarnaast deden de bouwers in totaal 750 uur over het maken van dit meesterwerk. Het eindresultaat mag er dan ook wezen.
De bouwers bij Lego zijn niet onbekend met het maken van levensgrote replica’s van legendarische auto’s. Zo maakten zij eerder ook een levensgrote replica van de McLaren 720S. Zie ook de video over de bouw van dat kunstwerk

Is hierdoor je inspirate weer aangewakkerd? Misschien wordt het dan toch weer eens tijd om die stoffige doos vol Lego van zolder te halen… Of toch maar liever een compleet Lego bouwpakket? 😛

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =