HISWA 2019 boordevol innovaties

De techniek in de watersport staat allesbehalve stil. Moderne boten en jachthavens zitten tegenwoordig vol met een groot scala aan innovaties. Wie de laatste ontwikkelingen en innovaties op watersportgebied wil zien moet absoluut een bezoek brengen aan de HISWA Amsterdam Boat Show 2019, die morgen van start gaat.

Je kunt op de HISWA 2-19 een grote hoeveelheid nieuwe boten en producten bewonderen. Uiteraard is een groot deel daarvan afkomstig uit de Nederlandse scheepsbouw. Daarnaast zijn er ook verschillende wereldprimeurs te zien. Wie helemaal gek is op techniek en de laatste innovaties, moet een kijkje nemen in het InnovationLAB. Naast een groot aantal innovatieve projecten vind je daar ook de nominaties voor de Product van het Jaar en de HISWA Hebbeding.

HISWA Product van het Jaar Verkiezing

Zoals ieder jaar vindt ook op HISWA 2019 de ‘HISWA Product van het Jaar’-verkiezing plaats. Een deskundige en onafhankelijke jury heeft onlangs alle inzendingen beoordeeld op criteria als onderscheidend karakter, prijsniveau, innovatie en de toepasbaarheid van de producten. Er zijn zes genomineerden, waaronder bijvoorbeeld een hele slimme combinatie tussen ratelblok en lier en een Augmented Reality-display waarmee je live de navigatie-objecten kunt zien. De winnaar wordt woensdag 6 maart, op de openinsdag, bekendgemaakt.

Boten bekijken in Augmented Reality

Bezoekers van de HISWA kunnen voor het eerst ook boten bewonderen door middel van augmented reality. Dat kunnen ze ook met hun eigen telefoon doen. Ze kunnen zo diverse boten 3D-gevisualiserde boten vanuit alle mogelijke hoeken bekijken.

Toys & Tenders

Nieuw op de HISWA is het zogenaamde Toys & Tenders. Op dit grote paviljoen kan de bezoeker terecht voor nog meer speelgoed voor op het water, zoals een uniek elektrisch surfboard en de Narke, de eerste elektrische jet. Ook de spectaculaire ‘C-Explorer 3’ onderzeeër met panoramisch uitzicht onder water mag je natuurlijk niet missen. Wil je iets eenvoudigers om van het water te genieten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een sloep of motorboot in Friesland huren.

Hebbeding

Er is ook een publieksprijs, namelijk de HISWA Hebbeding verkiezing. Dit betreft producten die het varen een stukje leuker of makkelijker maken. De genomineerden zijn de Flextrash, Floating Serrated Knife, boek: Samen de boot in, Solarpuff-lantaarn, Wysi® Wipe en de Cape Horn Sails Portemonnee. Ook de we winnaar van deze verkiezen wordt tijdens de openingsdag van de HISWA 2019 bekend gemaakt.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam. Het is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam.

Foto: © HISWA-RAI

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + dertien =