Leatherman Skeletool KBX: hét ultralichte zakmes

Leatherman, de bekende fabrikant van hoogwaardige, innovatieve zakmessen en multitools komt met een primeur: een ultralicht zakmes. Het bedrijf maakt al sinds de jaren 80 robuuste en betrouwbare zakmessen en multitools. Maar de nieuwe Skeletool KBX is zelfs voor dit legendarische merk iets unieks.

Het zakmes ligt goed in de hand, is sterk én ultralicht. Het weegt namelijk maar 38 gram(!).  Het mes is ook nog eens erg compact, wanneer ingeklapt past het met een lengte van maar 8,8 cm probleemloos in elke broek- of jaszak. Uitgeklapt is het mes 16 centimeter. Het lemmet is een ‘combi’-lemmet. Dit houdt in dat de Skeletool kan worden gebruikt voor zwaar en lastig werk, maar ook voor makkelijker dagelijks gebruik. Daarnaast is het lemmet gemaakt van hoogwaardig 420 HC roestvrijstaal. Het heft is gemaakt van aluminium en is ergonomisch vormgegeven zodat het goed in de hand ligt en voor een stevige grip zorgt. De achterkant van de heft functioneert ook als flesopener. Een model met eenzelfde heft maar met een volledig glad lemmet is ook beschikbaar. Dit model heet de Skeletool KB.

Leatherman Skeletool KBX: -ultralicht zakmes

Het bedrijf Leatherman werd opgericht in 1983 door Timothy Leatherman en Steve Berliner met het idee om een klein  en compact stuk gereedschap met meerdere functies te maken.  Het idee van de multitool sloeg direct aan. Later, in 2005, is Leatherman ook begonnen met het maken van uitklapbare messen en ook deze zijn erg populair geworden.

De Leatherman Skeletool KBX is hét mes voor dagelijks gebruik en dankzij zijn compacte vormgeving en geringe gewicht kan je hem overal mee naar toe nemen. De Leatherman Skeletool KBX is in meerdere kleuren te verkrijgen en is te kopen via de website van Leatherman voor 45 euro.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =