Tattoo uitproberen met je smartphone

Wil je een tattoo maar weet je niet zeker of die jou wel staat? Of weet je niet welke tattoo je moet nemen, of waar je de tattoo moet laten zetten?  Voor deze vragen is er een prima oplossing in de vorm van een eenvoudige app, namelijk Inkhunter.

Mogelijkheden

Je kunt de Inkhunter app downloaden voor zowel de iPhone, iPad als Android telefoons. Als je de app opent, moet je eerst een gezichtje (3 streepjes: mond en 2 oogjes) tekenen op het gewenste lichaamsdeel. Daarna kun je de afbeelding selecteren die je als denkbeeldige tattoo wilt zien.  De app heeft zelf een grote hoeveelheid voorbeelden, maar je kunt ook je eigen afbeeldingen gebruiken. Zo biedt de app je dus oneindig veel mogelijkheden. Daarbij maakt de app gebruik van de camera en Augmented Reality (AR) technieken om de tattoo op de gewenste plek op jouw lichaam te laten zien.

Inkhunter tattoo proberen app voorbeeld

Beperkingen

Uiteraard heeft zo’n app ook wat nadelen. Zo is hij bedoeld voor niet al te grote tattoo’s. Een complete sleeve of een nog grotere tatoeage die bijvoorbeeld je halve torso bedekt, gaat dus niet lukken. Ook kan de app niet met ‘laagjes’ werken, je kunt dus maar één tattoo tegelijk projecteren. Maar wie dit geen probleem vindt, kan Inkhunter prima gebruiken om eens te zien of zo’n tattoo wel wat is, of om er gewoon wat mee te proberen of te spelen.

Uiteraard is hij ook leuk om iemand in de maling te nemen door een foto van zo’n “nep tattoo” te sturen. Je kunt de Inkhunter app gratis downloaden voor Android toestellen in de Google Playstore, in de iTunes Store kun je hem gratis downloaden voor de iPhone en iPad via onderstaande banner.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =