Het Zweedse glazen natuurhuisje

Zweden is het land van gehaktballetjes van de Ikea en oerdegelijke auto’s van Volvo. Daarnaast kennen wij Zweden als een land met een hoge levensstandaard. Maar hoe komt het nu dat deze zo hoog ligt?Uit onderzoek blijkt dat dit deels komt door de ongerepte Zweedse natuur. Het onderzoek concludeerde namelijk dat mensen die nabij de natuur wonen 70% minder last hebben van stress!

Als reactie hierop kwamen de altijd snuggere Zweden met een idee. Het plan was om vijf mensen met erg stressvolle banen 72 uur rust te gunnen in een speciaal hiervoor ontworpen natuurhuisje. Dit waren mensen met banen zoals taxichauffeur, journalist of politieagent. Het huisje staat midden in de wilde, uitgestrekte Zweedse natuur. Om er voor te zorgen dat je niet alleen midden in de wildernis zit maar die ook echt kunt beleven is het huisje volledig van glas.

De resultaten van het onderzoek waren echt verbluffend. Na de 72 uur hadden alle deelnemers een lagere bloedruk, stressniveau en hartslag. Ook werden ze creatiever. Eén deelnemer beschreef de ervaring als volgt: “Sinds ik hier ben kan ik alleen maar lachen. Ik voel me warm en enthousiast. Ik zou nu nergens anders willen zijn.” Andere deelnemers beschreven de ervaring als uniek en als een keerpunt in hun leven.

Momenteel zijn de natuurhuisjes open voor publiek en kan je hier een unieke vakantie vieren. Ideaal voor iedereen die er even tussenuit wilt en weg wilt zijn van zijn of haar drukke leventje. Wil jij dit ook beleven? Je kunt het huisje op deze website boeken.

Bas van der Weerd Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + tien =